PKN
Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting
 
Zondagsbrief 14 Oktober 2018 Zondagsbrief 14 Oktober 2018
Goedemorgen gemeente,
Hartelijk welkom in deze dienst waarin voor gaat ds. Smink uit Wierden
Ouderling van dienst: Maaike Wesselink
Organist: Jan Willem Timmerman
Koster: Jacob Dogger

Vanavond om 19.00 uur is er een Gebed en Getuigenis dienst
Volgende week gaan voor:
Om 10.00 uur: ds. Elsinga
Om 19.00 uur: Alpha Leerdienst.

De collecten zijn bestemd voor:
1e collecte: Wereld voedseldag
2e collecte is bestemd om het kerkenwerk van De Ontmoeting mede mogelijk te maken.
Denkt u ook aan de zending bus? Opbrengst is voor IZB en GZB!

Leiding Kindernevendienst: Onbekend
Oppasdienst: Esther en Chantal
Koffieschenken volgende week: Fam. Oosterveld
Meeleven
We zijn dankbaar voor het goede verloop van de operatie van zr. de Jong; we bidden voor Matthias Vossebeld, die op de kinderafdeling van het ZGT is opgenomen. We leven ook mee met zr. Mensink.

De tweede dienst
Vanavond om 19.00 uur is er een Gebed- en getuigenisdienst; 21 oktober - 19.00 - Alpha- en leerdienst; 28 oktober - 19.00 – Zangdienst; 4 november: thema dienst (het doel van je leven); 11 november: Gebed en getuigenisdienst.

17 oktober; 7 november
Komende woensdag 17 oktober: ‘als kinderen andere wegen gaan’, 19.45 uur. Veel gemeenteleden ervaren dat hun kinderen afstand nemen van de kerk en/of het geloof in Christus. Wat brengt dat teweeg? Hoe ga je ermee om? Welke weg wijst de HERE? Doel is in gesprek te gaan, wegen te zoeken en elkaar te bemoedigen.
• 7 november: gemeenteavond (na de dienst op dankdag)

LINKT-bijeenkomst 21 oktober
Iedere derde zondag van de maand is er een LINKT-bijeenkomst van 13.30 –15.00 uur. Rond de tafel met een open Bijbel. We gaan aan de slag met een onderwerp en zoeken naar een verbinding met jouw leven. Luisteren naar de Bijbel en naar elkaar; je kunt je vragen kwijt. Schuif aan, doe mee!

Op zondag 21 oktober gaan we het hebben over ‘Onze Vader – ziet God echt naar mij om?’ Al vast een mooie tekst om over na te denken is Job 33:13 13 Waarom beschuldig je hem, zeg je: “Hij
antwoordt niet, als iemand tot hem spreekt”? 14 God antwoordt wel, op meer dan één manier, alleen merkt de mens het niet op.”


Studiebijeenkomst e.d.
Van 18-20 oktober hoop ik met mijn vrouw deel te nemen aan een conferentie van het Evangelisch Werkverband. Vanaf 24 oktober hebben we anderhalve week vakantie en zijn we een weekje in het buitenland.
Catherinus Elsinga

10 november 2018: Meet and Eat met vluchtelingen!
Een gezellige én laagdrempelige manier om in contact te komen met vluchtelingen! Als gastgezin ontvang je thuis twee (of meer)
vluchtelingen aan tafel en ga je samen eten.

Je meldt je aan – Stichting Present zorgt voor een goede match – je ontvangt alle informatie, instructies en tips voor de Meet & Eat avond – op de avond zelf haal je je gasten op bij het AZC * – op het eind van de avond breng je de gasten weer terug. Uiteraard zorgen wij voor goede begeleiding en nazorg.

Meld je dan voor maandag 29 oktober a.s. aan op www.presentalmelo.nl/meet-eat, mail naar:
alie.dijkstra@presentalmelo.nl of neem telefonisch contact op: 06-14294984
Namens Stichting Present Almelo,
Alie Dijkstra

Collecte
Wereldvoedseldag, Kerk in Actie, Werelddiaconaat Leven van vis en ecotoerisme in Nepal. De grond in de bergachtige Rukum-regio in Nepal levert maar voor zes tot acht maanden per jaar voedsel op. 35% van de kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed. Samen met UMN (United Mission Nepal) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te verbeteren door visteelt in en ecotoerisme rond het Syarpumeer te stimuleren. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, het uitzetten van (water)fiets- en boottochten en het creëren van picknick-en overnachtingsmogelijkheden. Ook helpt UMN gezinnen bij het verbouwen van groente en fruit. Hierdoor kunnen 1600 mensen dankzij stijgende inkomsten het hele jaar door voldoende voedsel
kopen. Met deze Wereldvoedseldagcollecte ondersteunt u dit vernieuwende project

Kerk in Actie
Een tweede leven voor uw oude mobieltje, toner of cartridge
Kerk in Actie gelooft in delen. Met elkaar in actie voor de naaste, dichtbij en ver weg. Geen mens uitgezonderd. Ook u kunt in actie komen door simpelweg uw oude mobieltje, lege inktcartridge of
toner, ansicht- en geboortekaarten, postzegels en oud geld in te leveren in de kerk. Misschien heeft u de inleverpunten hiervoor wel zien staan in de kerk? Wat kunt u nog meer doen?
• Vraag op uw werk, school of vereniging om de lege cartridges en toners te verzamelen.
• Knip postzegels ruim van de envelop. Knip geen postzegels van ansichtkaarten.
• Lever alleen ansichtkaarten in, geen dubbele kaarten. Een ansichtkaart is een enkele kaart, met aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant ruimte voor adres en postzegel. Dubbele kaarten hebben geen verkoopwaarde en belanden bij het oud papier.
• Ook welkom zijn geboortekaartjes, zelfgemaakte kaarten en kaarten van Anton Pieck, Voor het kind en Stichting Kinderpostzegels in alle maten en vormen.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan even contact op met het Kerkelijk bureau, Kerkplein 3 in Almelo (tel. 456744) of kijk op www.kerkinactie.nl/inzamelingsacties en kijk eens op
www.facebook.com/inzamelingsactieskerkinactie.

P.S. in de wijkgebouwen staat achter in de kerk de box waarin u de verzamelde spullen kunt doen.

17 November inspiratie dag EW
Ruimte voor de Geest, in de traditionele kerken, in jou en in de ander
• waarom is de Geest zo belangrijk voor de plaatselijke kerk?
• wat zijn belemmeringen voor de Geest in kerkstructuur en denken, en welke uitdagingen zijn er op dit gebied
• hoe kunnen we de Geest meer ruimte geven in ons eigen leven,
• hoe kunnen we anderen stimuleren om meer uit de Geest te leven
Het is een combi van onderricht en groepsgesprekken.
Er is die dag tevens ruimte om voor je te laten bidden.

De dag wordt geleid door:
ds. Jelle de Kok, predikant toeruster in de PKN via het EW. Hij heeft een boek geschreven over dit onderwerp.
Praktische gegevens
• Datum: zaterdag 17 november 2018.
• Waar: Gereformeerde kerk PKN Ommerweg 27. 7683 AV. Den Ham.
• Tijdstip: Inloop vanaf 9:00uur, aanvang 9:30uur, afsluiting 15:30uur.
• Lunch: Graag zelf uw lunchpakket meenemen.
• Kosten: € 10,- p.p. (= inclusief het cursusboekje).
• Collecte: De collecte is voor het werk van het Evangelisch Werkverband.
• Opgave: Opgave graag voor 10 november via email: famhemstede@gmail.com

Hulp gevraagd
Zoals u hebt gemerkt is het plein nogal opgeknapt met als gevolg dat de poort nu niet meer sluit. We willen dit probleem aanpakken en zoeken een aantal mensen die een zaterdag willen helpen de
deuren van de poort weer draaibaar te maken. Aanmelden kan bij Nico Kamp

Oud papier
Vanaf deze maand zamelen we het oude papier in op de laatste zaterdag van de maand en kunt u ook bij de kerk (tussen 09.00 en 11.30) het papier inleveren bij de aanhanger die er staat.
Wel graag het papier gebundeld aanleveren. De container staat gewoon aan de Bornerbroeksestraat van 09.00 tot 12.00 uur

Uitstapje kinderclub
Maandagmiddag 8 oktober om half drie zijn we met 27 kinderen van de kinderclub en kindernevendienst met een ouderwetse gele Amerikaanse schoolbus vertrokken naar Erve Kaamps te Deurningen.
Daar hebben de kinderen een workshop klomp schilderen gevolgd met als resultaat veel origineel beschilderde en beplakte klompen. Op de belevingsboulevard kregen de kinderen een rondleiding en uitleg over: “Hoe een koe de dag doorbrengt” en hoe ze op de kaasboerderij zelf kaas kunnen maken. De middag werd afgesloten met het eten van een pannenkoek en een ijsje.
Moe en voldaan en mèt klomp kwamen we om kwart voor zeven weer bij de kerk aan. Opgewacht door een vader of een moeder, een opa of een oma. Namens de leiding van de kinderclub willen we het Roggekamp- Peitschfonds heel hartelijk bedanken voor de grote gift die we van hen ontvangen hebben waardoor dit uitstapje mogelijk was. Dini Vink en Jenny Kroeskamp

Kidzzcorner

Thema: Christus opent de boekrol (Openbaring 5: 1-14)
Weten jullie hoe een kluis werkt? Je moet een code hebben of een sleutel en soms allebei. Pas dan kun je de kluis openen en de  spullen die erin liggen bekijken of meenemen (geld, sieraden of belangrijke papieren zoals een paspoort). Mensen gebruiken kluizen dus voor waardevolle dingen, waarvan ze zeker willen zijn dat anderen daar dan van afblijven.

Vandaag kijken we in de hemel. Johannes ziet in zijn visioen God op zijn troon zitten, omringd door engelen en gestorven gelovigen. Hij houdt een boekrol in zijn hand, verzegeld met zeven zegels. Er zit dus een soort slot op. Op de boekrol staat de toekomst beschreven. . Er staan alle erge en verdrietige dingen op die in de wereld gaan gebeuren. Wie de boekrol opent en bekijkt, moet in naam van God uitvoeren wat daarin staat, zodat God Koning wordt op heel de aarde. Niemand kan dat, geen engel en geen mens. Toch blijkt er Eén te zijn, De Here Jezus! Hij komt naar voren. Jezus die stierf aan het kruis, maar nu Koning is. Hij zal de ziekte stoppen, arme mensen redden en de dood wegjagen. Hij heeft door zijn overwinning op de duivel de sleutel in handen om de wereld nieuw te maken. Iedereen juicht: alleen Jezus is sterk genoeg! Hij moet de sleutel hebben en de boekrol openmaken.
 
Namens de kerkenraad van “De Ontmoeting” een gezegende dienst.
terug
 
 
Websites en gebouwen Protestantse Gemeente Almelo
meer
 
Gebouw en diensten  meer
 
Nieuw op de site
De Ontmoeting en de PGA
Consequenties van de vorming van een gemeente B.A. / Afzonderlijke gemeente
 
Zondagsbrief
Zondagsbrief
 
Contact
Predikant:      ds. Catherinus Elsinga
Secretariaat: 
Dinant Kramer
Koster:           Kosters-team
Website:        Reijer Copier
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.