PKN
Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting
 
Verbinding Kerkdienst Gemist Verbinding Kerkdienst Gemist
Kunt u tijdens de kerkdienst zelf niet aanwezig zijn in het Kerkgebouw of wilt u achteraf een dienst nogmaals beluisteren of wilt u misschien een dienst bewaren?
 
Dat is online mogelijk via Kerkdienstgemist.nl.

‘Online’ houdt in dat de diensten in de kerkgebouwen live meegeluisterd kunnen worden. Iedereen die thuis beschikt over een internet verbinding en een computer kan via de website www.kerkdienstgemist.nl de dienst meeluisteren of op een later tijdstip een dienst beluisteren.
 
Voor degenen die thuis geen computer en/of internetverbinding hebben, is er de mogelijkheid om een zogeheten ‘Lukas box’ te gebruiken. Deze Lukas box maakt via een telefoonlijn verbinding en kan op die wijze de diensten van het internet ophalen.

Is er wel een internetverbinding, maar geen computer beschikbaar, dan kan ook de Lukas box ingezet worden. Deze werkt zowel via een telefoonlijn als via een internetverbinding.
 
 
Hoe werkt deze kerkradio nu eigenlijk? Een korte uitleg.
In het kerkgebouw is een zogeheten kerkzender geplaatst.
 
Zodra de koster de audioapparatuur inschakelt voor bijv. de microfoons wordt ook de kerkzender geactiveerd.
Deze kerkzender maakt verbinding met een centrale computer op het internet. Thuis kunt u via uw eigen computer (PC, laptop, iPad, tablet, smartphone) ook verbinding maken met die centrale computer via de website van kerkdienstgemist.nl of via de link vanaf onze eigen website. En op die wijze kunt u dan live de dienst meebeleven (of op een later tijdstip naar luisteren). In een tekening komt dit er dan uit te zien zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven is.

 
 
 
Naast het live kunnen volgen van de diensten, kan ook bij andere gelegenheden gebruik gemaakt worden van deze kerkradio, denk aan huwelijk- en uitvaartdiensten. Maar ook gemeenteavonden en concerten kunnen live meegeluisterd worden.

Wie betaald dit allemaal, wat zijn de kosten hiervoor? Een terechte vraag. Het College van Diakenen (CvD) heeft samen met het College van Kerkrentmeesters (CvK) de mogelijkheden van kerkradio onderzocht. Daar is genoemde oplossing voor de Protestantse Gemeente Almelo uit voortgekomen. Het CvK betaald de ‘gebouw gebonden’ kosten en het CvD neemt de apparatuur-kosten voor de luisteraars voor haar rekening. Anders gezegd: het CvK betaald de zenders, het CvD betaald de Lukas kastjes.

De luisteraars die via internet de dienst beluisteren krijgen géén aanvullende kosten. Er wordt dan immers gebruik gemaakt van de bestaande internetverbinding. De luisteraars met een Lukas kastje die aangesloten zijn op een telefoonlijn krijgen wél te maken met extra kosten, de telefoontikken. Deze extra telefoniekosten zullen omgerekend ongeveer € 5,- per dienst zijn.

Wilt u gebruik maken van deze nieuwe techniek? Via internet kan dat per direct!
In het menu staat een verwijzing naar de rechtstreekse uitzendingen en naar de opnamen.
 
Hebt u geen internet: neem contact op met één van de diakenen of met de scriba, zij kunnen u verder helpen.
 
terug
 
 
Websites en gebouwen Protestantse Gemeente Almelo
meer
 
Gebouw en diensten  meer
 
Nieuw op de site
De Ontmoeting en de PGA
Consequenties van de vorming van een gemeente B.A. / Afzonderlijke gemeente
 
Zondagsbrief
Zondagsbrief
 
Contact
Predikant:      ds. Catherinus Elsinga
Secretariaat: 
Dinant Kramer
Koster:           Kosters-team
Website:        Reijer Copier
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.