PKN
Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting
 
Lid worden van de ontmoeting Lid worden van de ontmoeting
Als u lid wilt worden van onze gemeente, bent u natuurlijk hartelijk welkom. Ook als u overweegt om lid te worden, bent u hartelijk welkom. Dan is het wellicht zinvol een aantal malen een kerkdienst van onze gemeente mee te maken om te proeven of u zich bij ons thuis voelt. In een persoonlijk gesprek willen we u graag verder helpen! Neem gerust contact op met de predikant, (ds. Catherinus Elsinga cbelsinga@solcon.nl ; tel. 673395). Hieronder alvast wat informatie.
 
Als u al gedoopt bent (hetzij als kind, hetzij als volwassene), zijn er verschillende situaties mogelijk.
 
1.    Als u elders gemeentelid was van de Protestanse Kerk en u verhuist naar Almelo, dan wordt u automatisch overgeschreven naar de Protestantse gemeente Almelo. In Almelo zijn vijf wijkgemeenten. Wanneer u graag lid wilt worden van De Ontmoeting is het zinvol om dat door te geven aan het kerkelijk bureau. (Kerkplein 3, 7607BT Almelo; Tel: 0546 – 456744; E-mail: kerk@pga-almelo.nl ).
We proberen zoveel mogelijk om nieuw-ingekomenen te bezoeken om hen te verwelkomen, maar het is ook prima als u zelf even contact opneemt met de wijkouderling of de predikant!

2.    Mocht u buiten Almelo wonen (bijvoorbeeld als student), dan kunt u voorkeurslid worden van De Ontmoeting. Daarover kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau (adres, zie boven).

3.    Als u op dit moment lid bent van een ander kerkgenootschap dan de Protestantse Kerk en u wilt lid worden van onze gemeente, neemt u dan contact op met de predikant. In goed overleg met het kerkgenootschap van herkomst kunt u overkomen naar onze gemeente. Normaal gesproken erkennen wij de doop en vaak ook uw belijdenis in de vorige kerk.

Het is ook mogelijk dat u nog niet gedoopt bent.
Voor alle christelijke kerken geldt dat je lid word door de doop. Als u nog niet bent gedoopt (hetzij als kind, hetzij als volwassene), kunt u lid worden van onze gemeente door belijdenis te doen (openlijk getuigenis geven van je geloof in Christus) en u te laten dopen. Aan die stap gaat vrijwel altijd een voorbereiding vooraf in de vorm van persoonlijke gesprekken en vaak ook belijdeniscatechese. Ook hierover kunt u gerust contact opnemen met de predikant.

Voor iedereen geldt:
U bent altijd welkom om mee te doen met onze kerkdiensten en met onze activiteiten (kringen en gespreksgroepen). Daarvoor hoeft u geen gemeentelid te zijn. Ook kunt u een beroep op ons doen voor een persoonlijk gesprek (adres predikant zie boven).  
 
 
terug
 
 
Websites en gebouwen Protestantse Gemeente Almelo
meer
 
Gebouw en diensten  meer
 
Nieuw op de site
De Ontmoeting en de PGA
Consequenties van de vorming van een gemeente B.A. / Afzonderlijke gemeente
 
Zondagsbrief
Zondagsbrief
 
Contact
Predikant:      ds. Catherinus Elsinga
Secretariaat: 
Dinant Kramer
Koster:           Kosters-team
Website:        Reijer Copier
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.