PKN
Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting
 
Hulp uit Hasselt Hulp uit Hasselt
Hulp uit Hasselt!

Twee jonge gezinnen (+vriendin Machteld!) uit de hervormde gemeente van Hasselt hebben ons van 3 tot en met 8 augustus geholpen met de aanleg van het plein. Kinderen en ouders staken de handen uit de mouwen bij dit diaconale project! Samen met een werknemer van de firma Schepers. Vrijwilligers uit onze eigen gemeente hielpen enthousiast, leven mee en genieten van de gezelligheid. Andere gemeenteleden uit Hasselt toonden belangstelling en hielpen ijverig mee. De kinderen uit de wijk waren welkom op dinsdagmorgen, er was een sing-in op de zondag, de wand in de kerk werd nog schoongemaakt, in de nieuwe zaal werd nog een smeerseltje (??) aangebracht. Eén en al enthousiasme! Een ‘boost’ en bemoediging voor de bouw, de geestelijk opbouw en de missie van de gemeente. En ook financieel een substantiële steun in de rug. Onze hartelijke dank aan de gemeente in Hasselt en in het bijzonder Kasper en Annemieke, Rens, Levi en Joel, John en Janneke, Lisanne, Joas, Marijke en Machteld!

Ontvangst en bemoediging
De mensen uit Hasselt zijn hartelijk ontvangen door de stichting De Ontmoeting. De stichting heeft vooraf met hen overlegd en in korte tijd alles prima geregeld. Van begin tot eind was de stichting present. Dank daarvoor! Zo kon men bij aankomst ook daadwerkelijk aan de slag én was de gemeente geïnformeerd en gemotiveerd om mee te helpen. Op de dinsdagavond verzorgde de stichting voor de gasten nog een gezellige barbecue bij de familie Podt.
Bijzonder bemoedigend dat het zo goed mocht verlopen! We zijn bovenal de HERE dankbaar voor het hartelijke meeleven vanuit Hasselt en voor de bemoediging door elkaars geloof. Bijzonder hoe Hij niet alleen de ene mens gebruikt om de andere tot zegen te zijn, maar er ook voor zorgt dat (net als in de Bijbel trouwens!) gemeenten elkaar dienen en tot zegen zijn bij het missionaire werk. Wordt – naar we hopen – vervolgd!

Janneke doet verslag
Janneke Potuyt heeft per dag een verslag gemaakt van het verblijf in Almelo. Dit kunt u hier downloaden.
terug
 
 
Websites en gebouwen Protestantse Gemeente Almelo
meer
 
Gebouw en diensten  meer
 
Nieuw op de site
De Ontmoeting en de PGA
Consequenties van de vorming van een gemeente B.A. / Afzonderlijke gemeente
 
Zondagsbrief
Zondagsbrief
 
Contact
Predikant:      ds. Catherinus Elsinga
Secretariaat: 
Dinant Kramer
Koster:           Kosters-team
Website:        Reijer Copier
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.