PKN
Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting
 
Algemene informatie Algemene informatie
‘s Zondags komen wij als gemeente in de kerk samen om onze God en elkaar te ontmoeten. Er zijn twee diensten aan de Hoornbladstraat 29a. De ochtenddienst begint om 10.00 uur; de avonddienst om 19.00 uur. In de zomermaanden juni, juli en augustus is er geen tweede dienst.

God wil ook vandaag tot ons spreken door de Bijbel. De dominee geeft uitleg van een Bijbelgedeelte en vertelt wat je er mee kunt in het dagelijkse leven.
We beleven de relatie met God in het gebed en het zingen van liederen. De liederen die we zingen worden ’s morgens geprojecteerd met behulp van een beamer.

Doop en Avondmaal
Regelmatig wordt een kind of volwassene gedoopt. De doop met water betekent dat God ons bevrijdt (reinigt) van het kwaad en dat we bij Hem mogen horen.
Het avondmaal is een symbolische maaltijd die de Here Jezus heeft ingesteld. Het brood en de wijn die tijdens deze maaltijd rondgaan, betekenen dat Jezus zijn leven voor ons gaf aan het kruis.

 
Kinderoppas

Tijdens de ochtenddiensten verzorgen twee leid(st)ers de kinderoppas. Kinderoppas is er voor kinderen tot vier jaar. Ze kunnen voor de dienst in een aparte zaal gebracht worden. (zie: kinderen – oppasdienst)
 
Kindernevendienst
We vinden het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen in de kerk. Voor hen is er kindernevendienst waarin op een begrijpelijke manier over Jezus verteld wordt en de kinderen actief bezig gaan met een verwerking. (zie: kinderen – kindernevendienst)
 
Kerkdienst opnieuw beluisteren

Heeft de dienst u aangesproken of heeft u de dienst niet mee kunnen maken? Het is mogelijk om via kerkdienstgemist.nl de dienst te beluisteren.

Autodienst
Wie voor het bezoeken van de kerkdiensten vervoer nodig heeft, kan via Harry de Vries een beroep doen op één van de chauffeurs van de autodienst. Ook als u bereid bent anderen regelmatig te vervoeren naar en van de kerk kunt u dit kenbaar maken bij Harry de Vries via email harrydevries@caiway.net of telefonisch via 0546 - 0546-82 8201.

Diensten door de week
Op de tweede woensdag in maart is er een dienst waarin we bidden voor de gewassen en de arbeid. De aanvang van deze dienst is 19.30 uur.
Op de eerste woensdag in november danken we voor de opbrengst van het land en de arbeid.
Ook deze dienst begint om 19.30 uur.
In de week voor Pasen (de ‘stille week’) zijn er van maandag t/m donderdag korte diensten.
Op Goede Vrijdag vieren we het Heilig Avondmaal.  Deze diensten beginnen om 19.30 uur.
 
 
terug
 
 
Websites en gebouwen Protestantse Gemeente Almelo
meer
 
Gebouw en diensten  meer
 
Nieuw op de site
De Ontmoeting en de PGA
Consequenties van de vorming van een gemeente B.A. / Afzonderlijke gemeente
 
Zondagsbrief
Zondagsbrief
 
Contact
Predikant:      ds. Catherinus Elsinga
Secretariaat: 
Dinant Kramer
Koster:           Kosters-team
Website:        Reijer Copier
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.