PKN
Protestantse wijkgemeente De Ontmoeting
 
Zondagsbrief 6 Mei 2018 Zondagsbrief 6 Mei 2018
Hartelijk welkom in deze dienst waarin voor gaat ds. Elsinga
Ouderling van dienst: Corine Stigter en vanavond: Dinant Kramer
Organist: Jan Noordijk en vanavond: Jan Noordijk
Koster: Henk de Roo en vanavond: Henk de Roo

Vanavond om 19.00 uur is er een dienst waarin voor gaat: ds. Heusinkveld uit Daarle
Volgende week gaan voor:
Hemelvaartsdag 10.00 uur: Ds. Wiekenraad
Om 10.00 uur: ds. Elsinga
Om 19.00 uur: ds. Sonneberg uit Ede

De collecten zijn bestemd voor:
1e collecte: Missionair werk
2e collecte is bestemd om het kerkenwerk van De Ontmoeting mede mogelijk te maken.
Denkt u ook aan de zending bus? Opbrengst is voor IZB en GZB!

Leiding Kindernevendienst: Jessica en Jeltje
Oppasdienst: Gisela en Astrid
Koffieschenken volgende week: fam. Hemstede
 

Meeleven
Afgelopen week mochten de heer en mevrouw Temmink het heugelijke feit van hun 65-jarig huwelijk vieren. Geweldig dat je dat als echtpaar mag beleven en we bidden hen samen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen nog vele gezegende jaren toe.

We willen ook denken aan hen die al lange tijd ziek zijn en verpleegd worden in tehuizen of thuis. Ook hen dragen we op in onze gebeden.

Collecte Missionair Werk, Nieuwe initiatieven van kerk-zijn.
‘Vondst’ is een gemeenschap van de Lebuïnuskerk in Deventer. Samen met creatievelingen uit de stad geeft deze pioniersplek vorm aan een programma dat draait om bezieling, creativiteit en vernieuwing. Samen met twijfelaars, niet-weters, atheïsten en gelovigen gaat deze ‘community’ op zoek naar hedendaagse vormen van kerkzijn. Ze neemt het goede mee uit het verleden, maar richt de blik ook op de toekomst. In kleinschalige, intieme events worden mensen tot stilte en reflectie uitgedaagd. In de kroeg worden verhalen uit de Bijbel en andere klassieke geschriften op literaire wijze besproken. Een eigentijdse vorm van spiritualiteit die aansluit bij het dagelijks leven van de huidige generatie.

Hemelvaartsdag
Ontmoet elkaar op het Vernieuwingsfestival 2018 in Veenendaal. Een dag vol ontmoeting, praktisch onderwijs, aanbidding, getuigenissen en gebed. Een dag voor elke generatie, want God is een God van generaties. Voor families - van opa en oma tot en met de jongste telg. Met naast het hoofdprogramma een eigen tiener-en kinderprogramma en crèche voor de allerkleinsten. Hans Maat over 'Generations':
"Hoe houd je de fakkel van geloof brandend? En hoe geef je de fakkel door aan nieuwe generaties?' Op het komende Vernieuwingsfestival op Hemelvaartsdag zullen wij dit uitleggen en praktiseren. Met alle generaties samen."
Wie Wat Waar Wanneer?
Wie: Hans Eschbach, Hans Maat, Andrew Chapman (UK), Erica Duenk, Karim & Jesse ,Landoulsi en Insalvation www.truetickets.com

Samen er als gemeenteleden naar toe: bel Henk Oosterveld of Louise Hemstede
Wat: EW Vernieuwingsfestival
Wanneer: 10 mei 2018
Begin middagprogramma 14.00 uur, het
Avondprogramma start om 18.30 en de verwachte eindtijd 22.00 uur
Waar: de Basiliek in Veenendaal

Bloemen bezorgen.
Als gemeente zijn we er om elkaar te helpen en bij deze vragen wij u allen om ons mee te helpen de bloemen op de zondagmorgen te bezorgen, vele handen maken licht werk. Anders komt het steeds weer op dezelfde mensen aan. De Kerkenraad.

Oud papier
Overzicht van de oud papieractie die we in november 2017 zijn gestart voor het pastoraatfonds:
November betalen 20,50
December betalen 49,66
Januari ontvangen 10,47
Februari ontvangen 105,61
Maart ontvangen 544,17
Zoals u ziet was de start niet erg goed, en moest er geld bij, maar we zijn nu goed op weg. Dus met inzet van ons allemaal kunnen we hier best nog aardig wat geld mee ophalen. Dank voor alle hulp en kom uw oude papier elke 4e zaterdag van de maand brengen.

Kidzzcorner
Thema van vandaag: Nooit meer...

God heeft tegen Noach gezegd dat hij gered zal worden, als hij de ark bouwt en daarin gaat. Maar het is angstig om veertig dagen storm en regen mee te maken, om te zien dat alles en iedereen op aarde sterft. Als het dan ook nog maanden duurt, voordat je weer naar buiten kunt, ga je soms twijfelen aan de goede afloop.

Noach stuurt de duif erop uit om te kijken of de aarde al droog en leefbaar wordt.
De duif komt terug. Hij is moe. Noach begrijpt dat er nog teveel water is. De duif wordt er later nog eens op uitgestuurd en weer komt hij terug, maar hij heeft iets bij zich. Een klein takje met groene blaadjes. Dit betekent dat er weer planten en bomen kunnen groeien op de aarde. Het wordt droog. De duif brengt blij nieuws. De duif en zijn olijfblaadje zeggen: kijk maar, God doet wat Hij jou heeft beloofd.

Na de zondvloed belooft God: Ik zal de aarde nooit meer door water laten vergaan. Als teken van deze belofte
geeft Hij ons de regenboog. Als wij nu de regenboog zien worden wij aan de belofte van Gods trouw herinnerd: Kijk maar, God doet wat Hij
heeft beloofd. Hij laat ons niet los. Hij blijft van ons houden.
 
Namens de kerkenraad van “De Ontmoeting” een gezegende dienst.
terug
 
 
Websites en gebouwen Protestantse Gemeente Almelo
meer
 
Gebouw en diensten  meer
 
Nieuw op de site
meer
 
Zondagsbrief
Zondagsbrief
 
Contact
Predikant:      ds. Catherinus Elsinga
Secretariaat: 
Dinant Kramer
Koster:           Kosters-team
Website:        Reijer Copier
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.